10 Οκτ 2010

Σχεδόν ένα χρόνο κράτησε ο όρκος σιωπής στην στήλη των γενεθλίων όπως είχε θελήσει ο δάσκαλος του ZEN. Και θα κρατούσε ακόμα περισσότερο αν σήμερα δεν είχε γενέθλια ο αγαπημένος καλλιτέχνης του some beans και ένας ακόμα ανερχόμενος που ανεβαίνει τα σκαλιά της ιεραρχίας στην εκτίμησή μας. Ο Thom Yorke, γεννημένος στο γραφικό και υπερβολικά χαριτωμένο Wellingborough, γίνεται σήμερα 42 χρονών. Το blog μας τα τελευταία δύο χρόνια έχει συνεχή κάλυψη των κινήσεών του οπότε δεν έχετε χάσει κάτι. Ακόμα τραγουδάει και γράφει τραγούδια στους Radiohead, ακόμα έχει τους Atoms For Peace και ακόμα παλεύει με τους υπόλοιπους RH για να τελειώσει το περίφημο LP8. Εκτός αν παλεύει για τον πρώτο δίσκο των Atoms For Peace. Τέλοσπαντων δεν έχει σημασία. Ό,τι και να’ναι αν κρίνουμε από τραγούδια σαν και αυτό θα φτάνει στα γνωστά τους δυσθεώρητα ύψη. Το μόνο ανησυχητικό είναι κάποιες στυλιστικές του επιλογές τον τελευταίο χρόνο που δείχνουν μια κρίση ηλικίας να το πω; Ας το πούμε δεύτερη εφηβεία.



Ο Steven "Flying Lotus" Ellison από τη μεριά του κλείνει τα 27 και βρίσκεται, αν όχι στην ηλικιακή του εφηβεία, τότε σίγουρα στην καλλιτεχνική. Γεννήθηκε στην ηλιόλουστη Καλιφόρνια και εδώ και τέσσερα χρόνια εντυπωσιάζει με τις, συνεχώς αυξανόμενης ποιότητας, δισκογραφικές του δουλειές. Με αποκορύφωμα το φετινό φοβερό και τρομερό Cosmogramma.



Το ενδιαφέρον είναι ότι τα δυό τους εκτός του ότι έχουν γενέθλια την ίδια ημέρα, είναι και φιλαράκια. Ο Flying Lotus έκανε support σε όλη την αμερικάνικη περιοδεία των Atoms For Peace ενώ ο Thom συμμετείχε στιχουργικά, φωνητικά και μουσικά σε μια από τις καλύτερες στιγμές του δίσκου το "And The World Laughs With You". Όσο λοιπόν αυτή η υπέροχη νέα φιλία θα ανθίζει και καθώς ο Kieran Hebden κρατάει μούτρα στον Thom γιατί δεν τον παίρνει τόσο συχνά τηλέφωνο πλέον («αγαπάς άλλον ηλεκτρονικό παραγωγό έτσι; Πες μου την αλήθεια!») ας ακούσουμε το προαναφερθέν κομμάτι... Κι ας γιορτάσουμε έτσι την επιστροφή της στήλης με ένα φρέσκο φορτίο από μουσικά (και όχι μόνο!) γενέθλια! (7.10.10)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Clicky Web Analytics